Garage en werkplaats voor voertuigen in de transport en logistiek

NBT b.v. in Groningen is al tientallen jaren technisch specialist in voertuigen voor de transport en logistiek. In onze uitstekend uitgeruste werkplaats verzorgen wij reparatie en onderhoud van vrachtwagens opleggers, aanhangwagens en speciale voertuigen. In onze productieafdeling bouwen wij nieuwe opleggers, aanhangwagens en speciale voertuigen.


 • 1935 - Expeditiebedrijf Nijdam

  De roots van NBT liggen binnen Expeditiebedrijf Nijdam. In 1935 begon Andries Nijdam in zijn café aan het Schuitendiep in Groningen vorm te geven aan ladingen die daar aan de aanlegkade aan en van boord gingen. Het was een logistieke organisatie voordat iemand ooit van deze term had gehoord. Nog datzelfde jaar werd de eerste auto aangeschaft: een Chevrolet trekker met oplegger.

 • 1960 - Nieuwbouw

  De onderneming verhuist vanuit de binnenstad van Groningen naar de Peizerweg 144 waar een nieuw pand werd betrokken. Dit nieuwe pand bood meer ruimte voor op- en overslag. Ook bood de nieuwe locatie ruimte voor een compleet ingerichte werkplaats.

 • 1980 - NIEUWBOUW

  Ons bedrijf vestigde zich in een nieuwbouwpand aan de Noordzijde van de Peizerweg. Deze locatie bood ons meer ruimte voor op- en overslag en voor het inrichten van onze eigen werkplaats, die in de loop van de tijd uitbreidde tot een volwaardig garagebedrijf voor vrachtwagens. Tot op heden verzorgen wij hier service en onderhoud aan zowel ons eigen wagenpark als aan de vrachtwagens van derden.

 •  

  1981 - ‘overname’ Zwalve

  In 1981 ging de bouwer van onze opleggers Zwalve in Oude Pekela failliet. Onder meer vanwege de kennis van de innovatieve onafhankelijke luchtvering besloten wij de merknaam Zwalve en de tekeningen te kopen. Tevens namen wij enkele ex medewerkers van Zwalve in dienst. En nog altijd bouwen wij onder de merknaam Zwalve aanhangwagens, opleggers en speciale voertuigen.

 • Een bloeiende onderneming

  De afgelopen tientallen jaren hebben wij al meer dan 1600 Zwalve aanhangers, opleggers en speciale voertuigen gebouwd. Dankzij snelle service, kwaliteit, betrouwbaarheid en continue investering in vakmanschap en werkplaatsuitrusting hebben wij een grote trouwe klantenkring opgebouwd van relaties die weten dat ze op ons kunnen bouwen.